Belmodo: Wearable Stories, het merk van girl boss Loredana Falone


Belmodo plaatste onlangs een artikel over Wearable Stories op hun website. Lees hier wat ze vertelde over onze ontwerpster Loredana Falone. 

Het wordt steeds belangrijker om je bewust te zijn waar je kleren vandaan komen en wat het effect van hun productie is op het milieu. We hadden het op Belmodo dan ook eerder al over een aantal ethisch verantwoorde merkenWearable Stories past perfect in dat rijtje. De Belgische Loredana Falone raakte geïnspireerd toen ze in Bali verbleef. Haar inspiratie groeide uiteindelijk uit tot Wearable Stories, een kledinglabel voor de zelfzekere en modebewuste vrouw, waarvan het productieproces vanaf de start altijd eerlijk is geweest.

Wearable Stories is boven al een ethisch en ecologisch label. “In de ateliers in Bali en Vietnam werken telkens een 20-tal vrouwen in heel eerlijke omstandigheden. Ik volg zelf de productie grondig op,” aldus Loredana. "Verder gebruik ik ook zoveel mogelijk natuurlijke stoffen, zoals katoen en viscose.” Die stoffen komen over het algemeen ook uit Bali of Vietnam. “Voor de zomercollecties werk ik bijvoorbeeld veel met kant – Balinese kant is echt prachtig.” Winterstoffen kunnen al eens vaker uit Europa komen. Uit Italië en Portugal bijvoorbeeld, waar dikkere stoffen worden geproduceerd. Acryl en polyester komen zo min mogelijk aan bod.

Wearable Stories, het merk van girl boss Loredana Falone

 

Lees het artikel verder op de website van Belmodo.
Geschreven door Johanna Linsingh