PUUR Magazine: Markante Limburgers in modeland


 

Wearable Stories_Loredana Falone

MARKANTE LIMBURGERS – DEEL 3

Limburgse fashion designers maken het mooie weer. Sommigen moeten zelfs niet onderdoen voor de grote modehuizen. Wie zet tegenwoordig de modewereld op zijn kop? In onze reeks “Markante Limburgers in modeland” klopt PUUR Magazine aan bij 4 labels. Vandaag deel 3.

Loredana Falone heeft ons jachtige levensritme ingeruild voor vrijheid in het exotische Bali. De Houthalense was in de voorbije jaren op het Indonesische eiland op rondreis en stilaan rijpte het idee om er een eigen kledinglijn op te starten. “Elk ontwerp dat we creëren, vertelt een verhaal”, legt Loredana uit. “We maken gebruik van exclusieve, traditionele en hoogwaardige ecologische stoffen om die verhalen te benadrukken. Onze verfijnde collectiestukken tonen aan dat details belangrijk zijn, in de filosofie van kleuren en in de kracht van elke vrouw om haar eigen ‘wearable story’ vorm te geven. Met elke collectie willen we een bepaalde vibe verspreiden. Deze draait om levenswaarden die betrekking hebben op vrouwen en die hen inspireren.”

Wearable Stories_FW 2016 1

Ambachtelijke fairtrademode

“Bij Wearable Stories geloven we niet in massaproductie, wel in fairtrademode. Daarom werken wij in Bali nauw samen met plaatselijke ambachtslui. Hun culturele rijkdom en getalenteerde handen brengen al generaties lang schoonheid voort. Elke dag opnieuw geven deze kunstenaars het beste van zichzelf om deel uit te maken van ons merk”, aldus Loredana.

 

Wearable Stories_FW 2016 2

 

www.wearable-stories.com 

http://www.puurmagazine.be/business/markante-limburgers-deel-3/